آموزش مالیات

Frame 960
Frame 961
Frame 960

آموزش مالیات به زبان ساده

مالیات یکی از اساسی‌‌ ترین ارکان سیستم مالی است که تسلط بر آن نه‌ فقط برای صاحبان کسب‌ وکارها، بلکه برای افرادی که به حسابداری و امور مالیاتی علاقه‌‌ مندند، ضرورت دارد. با آموزش مهارت‌ های مالیاتی، نه‌ فقط می‌توانید از جرایم مالیاتی و مشکلات حقوقی جلوگیری کنید، بلکه به ابزاری قدرتمند برای بهبود مدیریت مالی خود مجهز می‌شوید. این دوره حرفه‌ای آموزش مالیات به شما کمک می‌کند تا با قوانین و تکالیف مالیاتی آشنا شوید و در کنار توسعه مهارت‌ های حرفه‌ای، فرصت‌های شغلی جدیدی را نیز به دست آورید. اگر به دنبال پیشرفت شغلی یا بهینه‌‌ سازی امور مالی کسب ‌وکار خود هستید، دوره آموزش مالیات مؤسسه دادیس نقطه آغاز کار شماست.

 

پخش ویدیو

آموزش جامع مالیات طبق قوانین مالیاتی

مؤسسه مالیاتی دادیس این تعهد را به شما می‌دهد که همواره در پی به‌روزرسانی این دوره آموزشی جامع و کامل باشد تا همواره برای هرگونه تغییری در قوانین و بخشنامه‌ های مالیاتی مسلط و درک کاملی داشته باشید.

آموزش امور مالیاتی

 آموزش مالیات ویژه بازار کار

بسیاری از دوره‌ های مشابه تنها به آموزش سطحی از مالیات اکتفا می‌کنند و هنگامی که با چالش‌های واقعی، مانند جلسات رسیدگی مالیاتی، مواجه می‌شوید، دانش کافی برای دفاع از حساب‌هایتان را در اختیار ندارید. اگر ممیز مالیاتی با نحوه حسابرسی شما مخالف باشد، عدم توانایی در دفاع از حساب‌ها، به دلیل ناآگاهی از قوانین، می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند. در چنین شرایطی، تکیه بر بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های پراکنده کافی نیست و ممکن است اعتمادبه‌نفس شما را تحت تأثیر قرار دهد.

اما چه زمانی می‌توانید با اطمینان و اقتدار در برابر ممیز مالیاتی حاضر شوید؟ زمانی که به قوانین تسلط کامل داشته باشید. این تسلط به شما امکان می‌دهد لوایحی دقیق و مستدل تنظیم کنید و از حقوق مالیاتی خود دفاع نمایید.

تفاوت این دوره آموزش مالیات با دیگر دوره‌ها در این است که نه تنها قوانین را به‌صورت جامع برای شما تشریح می‌کنیم، بلکه شما را با تمامی بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط نیز آشنا خواهیم کرد. این رویکرد، اعتمادبه‌نفس شما را تقویت کرده و موفقیت در جلسات رسیدگی مالیاتی را برایتان ممکن می‌سازد.

پشتیبانی یک‌ساله آموزش مالیات دادیس

 پس از پایان دوره، به مدت یک سال در پلتفرم اسکای روم یا به صورت حضوری در محل مؤسسه مالیاتی دادیس کنار شما خواهیم بود تا به طور گام‌به‌گام از دانش و مهارت‌ های خود بهره ببرید.

****************

آموزش جامع مالیات طبق قوانین مالیاتی

اما سؤال این است:

 سرفصل‌های دوره آموزش مالیات

شما به اقتضای نیاز خود می‌توانید ثبت‌نام کنید. تجربه این چند سال نشان‌دهنده این است که تمام اشخاص نیاز یکسانی ندارند و طبیعتاً نباید هزینه یکسانی برای خدمات و پشتیبانی پرداخت کنند. سرفصل‌های دوره آموزش مالیات مؤسسه مالیاتی دادیس نیز بر همین اساس تعریف و طبقه‌بندی شده است.

1-     حسابداری مالیاتی و تنظیم اسناد مالی

–         نحوه محاسبات مالیات قراردادها، کسورات قانونی، مالیات حقوق، برآورد مالیات دوره‌های مختلف مالیاتی، نحوه ثبت و تنظیم اسناد مالی.

2-     نحوه رسیدگی به مالیات عملکرد

–         توجه دقیق به قوانین مربوط به ابلاغ (منافع و مخاطرات آن)، نحوه آماده‌سازی اسناد و مدارک لازم به‌منظور رسیدگی مالیات عملکرد و نکات حقوقی تنظیم صورت‌مجلس رسیدگی.

3-     قوانین و مخاطرات سامانه مؤدیان

نحوه ثبت‌نام در سامانه مؤدیان، انتخاب شناسه کالا برای فروش، صورت‌حساب مرجع، بررسی شناسه‌ محصولات خریداری‌شده، برگشت از خرید، ثبت ارجاعی کالا، برگشت از فروش و تخفیفات، نحوه ابطال، حل مشکل عبور از حد مجاز، نحوه برخورد با عدول یا عدول از حد مجاز، ارسال اظهارنامه ارزش افزوده و صورت معاملات فصلی.

4-     قوانین ارزش افزوده

چه معاملاتی مشمول قوانین ارزش افزوده می‌شود؟ چه کالاها، محصولات و خدماتی معاف از ارزش افزوده محسوب می‌شوند؟ معنی و مفهوم معافیت در مقایسه با قوانین مالیات مستقیم، ارزش افزوده کالاهای خاص، جرائم ارزش افزوده و سامانه مؤدیان و نحوه حل اختلافات مالیاتی ارزش افزوده چیست؟

–         با توجه به اینکه این کنجکاوی درخصوص تفاوت معافیت در ق.م.م و ق.ا.ا برای شما ایجاد شده، در نظر داشته باشید که معافیت در مالیات‌های مستقیم کاهنده مالیات است؛ اما در ارزش افزوده شخصیت معاف ملزم به پرداخت ارزش افزوده در خرید است و مجاز به دریافت ارزش افزوده نیست. در این بین اشخاص معاف چطور می‌توانند از این محدودیت به‌عنوان مزیت بهره‌مند بشوند؟

5-     مالیات‌های تکلیفی (حقوق، اجاره و …)

نحوه محاسبه مالیات اجاره، بهره‌مندی از معافیت درآمد اجاره، نحوه محاسبه مالیات بر خانه‌های خالی، نحوه ارائه اظهارنامه مالیات بر اجاره، تفاوت مالیات بر اجاره اشخاص حقیقی و حقوقی.

6-     نحوه کاهش مالیات (طبق قانون)

بهره‌مندی از ضرائب مالیاتی مناسب در کاهش مالیات عملکرد، تصمیم درست و به‌موقع برای بهره‌مندی از معافیت مالیات بر نرخ صفر، استفاده از ظرفیت پرداخت بهره توسط واحد‌های تولیدی، بهره‌مندی از معافیت واحدهای تعاونی، بهره‌مندی از معافیت افزایش سود ابرازی نسبت به سال قبل و… .

7-     نحوه محاسبه مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی

نحوه محاسبه و تفاوت مالیات و انجام دادن تکلیف هریک از اشخاص حقیقی، مشاغل و اشخاص حقوقی، بررسی منافع و مخاطرات شخصیت حقیقی در مقایسه با شخصیت حقوقی، معافیت‌های مالیاتی.

8-     هزینه‌های قابل‌قبول مالیاتی

به‌طور مثال حسابی تحت‌عنوان سایر هزینه‌ها که به‌طور عموم در واحد‌های مالی مورد کاربری است، مورد قبول سازمان امور مالیاتی نیز می‌باشد؟

–         خیر، حساب سایر هزینه‌ها به واسطه‌ی عدم معرفی آن در مواد 147 و 148 ق.م.م جزو هزینه‌های قابل‌قبول سازمان امور مالیاتی نیست؛ اما شما می‌توانید از این حساب به‌عنوان تیغ دولبه استفاده کنید که یک لبه‌ی آن باعث موفقیت مسئول رسیدگی‌کننده می‌شود و از لبه‌ی‌ دیگر آن شما می‌توانید به نفع خودتان بهره‌مند شوید.

آیا هزینه‌های دیگری نیز به‌جز موارد مطرح در ماده 148 داریم؟

–         بله از جمله هزینه ماده 138 مکرر که شرکت‌ها می‌توانند به مدیران خود هزینه بهره پرداخت کنند و باعث کاهش مالیات یا بالا رفتن هزینه‌های قابل قبول شرکت باشد.

9-     نحوه بخشودگی جرائم مالیاتی

در سال‌های اخیر بخشنامه‌های زیادی مبنی بر پرداخت اصل مالیات و بخشودگی جرائم تعریف شده است. آیا این موضوع به اقتضای وضعیت سیاسی جامعه است؟

–         خیر، طبق متن صریح ماده 190، مؤدیانی که به تکالیف قانونی خود راجع به تسلیم به‌موقع اظهارنامه یا ترازنامه و حساب سود و زیان و پرداخت یا ترتیب دادن پرداخت‌ مالیات طبق اظهارنامه یا ترازنامه و حساب سود و زیان و حسب مورد ارائه‌ی به‌موقع دفاتر و اسناد و مدارک خود اقدام کرده‌اند، در موارد مذکور در ماده‌ 239 این قانون، هرگاه برگ تشخیص مالیاتی صادره را قبول یا با اداره امور مالیاتی توافق و نسبت به پرداخت مالیات متعلقه یا ترتیب دادن ‌پرداخت آن اقدام کنند، از هشتاد درصد (80%) جرایم مقرر در این قانون معاف خواهند بود. همچنین، در صورتی‌که این‌گونه مؤدیان ظرف مدت یک ماه از ‌تاریخ ابلاغ برگ قطعی مالیات نسبت به پرداخت یا ترتیب دادن پرداخت آن اقدام کنند، از چهل درصد (40%) جرایم متعلقه مقرر در این قانون معاف‌ خواهند بود. اما نیاز است که شما بتوانید به نحوی مؤثر از تمام ظرفیت‌های قانونی استفاده کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که همواره ریاست کل اداره امور مالیاتی ظرفیت بیشتری از ممیزکل مالیاتی دارد.

10- نحوه ثبت اعتراض و تنظیم لایحه دفاعیه

آیا موضوع پرونده شما شرایط و بحران‌های اقتصادی است؟ آیا پرونده شما منوط به رأی قوه قضائیه است؟ آیا مشکل پرونده شما رعایت یا عدم استانداردهای حسابداری است؟ آیا مشکل پرونده شما مسائل مالیاتی است؟ و سؤال‌هایی از این قبیل، هریک تعیین‌کننده نماینده شما در هیئت‌ حل اختلاف مالیاتی است که اگر نماینده خود را به‌عنوان نماینده بند 3 به‌درستی گزینش بفرمایید، بیشتر از سی درصد (30%) آرای هیئت حل اختلاف مالیاتی را به‌طور متقن دارید.

توجه کنید: شما فقط در اولین اعتراض خود می‌توانید نماینده‌تان را به‌درستی تعیین کنید و بعد از آن امکان تغییر ندارید. شاید به طور مستقیم این موضوع در طرح لایحه دفاعیه دخیل نباشید، اما مجموع عوامل مختلف تعیین‌کننده نتیجه رأی شما در هیئت اختلاف مالیاتی است.

11- تفاوت رسیدگی هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی

در باب تفاوت رسیدگی هیئت‌های اختلاف مالیاتی مد نظر داشته باشید، رسیدگی نزد ممیز کل مالیاتی شکلی و ماهوی است، در هیئت بدوی رسیدگی ماهوی می‌توانید غالب بر رسیدگی شکلی باشد و در هیئت حل اختلاف تجدیدنظر رسیدگی شکلی قالب است.

اما رسیدگی شکلی و ماهوی چیست و چه تأثیری در تنظیم لایحه دفاعیه دارد؟

–         سایر هیئت‌ها از جمله هیئت 216، هیئت 243، شورای عالی مالیاتی و دیوان عدالت اداری تماماً به رعایت شکل قانون می‌پردازند، به‌جز هیئت 251 مکرر که اساساً شامل رعایت عدالت اجتماعی فارغ از وجود یا نقض قانون می‌شود.

12- نحوه تنظیم لایحه برای هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی

درخصوص نحوه تنظیم لایحه برای هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی به‌طور کاملاً ساده لازم به توجه است، رسیدگی شکلی مبتنی بر رعایت اصل و اساس قانون است و درخصوص رعایت عدالت اجتماعی به لحاظ کیفی اظهارنظری ندارد. رسیدگی‌ ماهوی نیز پوشش‌دهنده وجوهی است که شامل رسیدگی شکلی نیست؛ درنتیجه برای هریک از هیئت‌های اختلاف مالیاتی باید لایحه خود را به‌نحوی نگارش کنیم که مغایر با اولین لایحه تقدیمی نباشد.

به اقتضای اینکه این نوشتار در حوصله مخاطب باشد، سعی کردیم که فقط اشاره‌ای کوتاه به اصل و اساس داشته باشیم.

دوره آموزش مالیات برای چه اشخاصی مناسب است؟

اما سؤال‌هایی که برای بسیاری از دانشجویان و کارشناسان مالی مطرح است:

1-     اینکه دوره آموزش مالیات برای چه اشخاصی مناسب است؟

–         این دوره برای اشخاصی مناسب است که قصد مطالعه پیوسته قانون را دارند. افرادی که امروز قصد دارند در دوره مالیاتی شرکت کنند و از فردا نسبت به تغییرات قانون بی‌تفاوت باشند، به این امید که در دوره مالیاتی شرکت کرده‌ایم، به‌هیچ‌وجه مناسبت نیست.

 همین جا یک نکته مالیاتی را در نظر داشته باشید. قوانین مالیاتی به دو دسته مقدم و مؤخر دسته‌بندی می‌شوند؛ قوانین مؤخر، همچون قانون بودجه، هرساله با توجه به وضعیت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در دست تغییر است و به‌عنوان یک قانون مؤخر طی یک دوره مالی یک‌ساله بر تمام قوانین ارجحیت دارد.

2-     آیا این دوره مناسب دانشجویان است؟

–         امروزه به واسطه‌ی پیوستگی، درهم‌تنیدگی و اهمیت قوانین مالیاتی با بازار با خواسته‌های کارفرمایان لاجرم دانشجویان در زمان تحصیل و بعد از پایان تحصیلات باید از قوانین مالیاتی آشنایی داشته باشند تا نیازهای قانونی کارفرما را به تناسب سابقه کاری خود برآورده کنند. ازاین‌رو این دوره آموزش قوانین مالیات برای دانشجویان نیز مناسب است.

3-     شرکت‌کنندگان در این دوره باید تحصیلات حسابداری داشته باشند؟

–         ابتدا به این این ماده مهم توجه کنید: طبق ماده 155 قانون مجازات اسلامی، جهل به حکم، مانع از مجازات مرتکب نیست، مگر اینکه تحصیل علم عادتاً برای وی ممکن نباشد یا جهل به حکم شرعاً عذر محسوب شود. در تبصره این ماده قانونی نیز آمده است: جهل به نوع یا میزان مجازات مانع از مجازات نیست. در پاسخ به این سؤال باید گفت، خیر، برای فراگیری قوانین مالیاتی شما الزاماً نیازی به داشتن تحصیلات آکادمی ندارید. اما بر اساس ماده 155 تمام فعالان کسب و کار ملزم به آگاهی از قانون هستند.

4-     آیا به برای مشاغل یا اصناف این دوره مناسبت است؟

–         با توجه به گستردگی قوانین مالیاتی شما به‌عنوان یک مدیر کسب و کار کوچک فقط قوانین مربوط به مالیات مشاغل، نحوه اصلاح و تشکیل پرونده مالیاتی را دارید. درخصوص فعالان اقتصادی گروه اول به واسطه‌ی رسیدگی مالیاتی همچون گروه اول نیاز دارند تا به قوانین مالیاتی اشراف بیشتری داشته باشند.

5-     آیا این دوره پیش‌نیاز دارد؟

–         خیر، این دوره بدون هیچ‌گونه پیش‌نیازی می‌تواند باعث ارتقای سطح دانش شما بشود.

6-     آیا کسی با گذارندن این دوره می‌تواند کل امور مالیاتی را به‌شخصه انجام بدهد؟

–         بله همان‌طور که در بالا اشاره شد، شما می‌توانید با شرکت در یک دوره مالیاتی، کارهای مالیاتی خودتان را انجام بدهید؛ به شرطی که دوره مربوطه موظف به پشتیبانی داده‌ها یا به‌روزرسانی شما باشد. این پشتیبانی باید به این شکل باشد که همچون طی دوره‌ای که گذرانده‌اید، بعد از دوره نیز آخرین بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و قوانین به اطلاع شما برسد.

معرفی مدرس دوره

آقای علی مولایی، عضو رسمی جامعه مشاوران مالیاتی کشور، مدیرعامل مؤسسه مالیاتی و مؤسس برند دادیس مدرس دوره آموزش قوانین مالیاتی است که بعد از کسب تجربه در صنایع مختلف و برگذاری دوره‌های مختلف مالیاتی برای نهاد‌هایی همچون، جهاد دانشگاهی دانشگاه تربیت مدرس، بانک ملت، سازمان نظام پزشکی، خانه عمران ایران و…، امروز افتخار آموزش و پشتیبانی شما را خواهد داشت.

سوالات متداول

پاسخ به این سؤال قطعاً منفی است. هیچ دوره‌ کوتاه‌مدتی وجود نخواهد داشت که امکان تشریح جوانب مختلف قانون را داشته باشد؛ به‌طور کلی آموزش جامع مالیات طبق قوانین مالیاتی در طول میان‌مدت و بلندمدت جاری خواهد بود که در میان‌مدت حدود یک سال، به شرطی که شما برنامه‌ای مدون و ناظر یا تحلیل‌گر داشته باشید، و برای یادگیری مالیات بدون داشتن برنامه و زیر نظر مدرس متخصص، بیشتر از 3 سال زمان نیاز دارید تا کنار تمام مشغله‌های خود بر قوانین مالیاتی مسلط شوید.

پاسخ به این سؤال قطعاً منفی است. هیچ دوره‌ کوتاه مدتی وجود نخواهد داشت که امکان تشریح جوانب مختلف قانون را داشته باشد؛ به‌طور کلی آموزش جامع مالیات طبق قوانین مالیاتی در طول میان‌مدت و بلندمدت جاری خواهد بود که در میان‌مدت حدود یک سال، به شرطی که شما یک برنامه مدون و ناظر یا تحلیل‌گر داشته باشید و بدون داشتن برنامه یا مربی بیشتر از 3 سال زمان نیاز دارید تا کنار تمام مشغله‌های خود بر قوانین مالیاتی مسلط شوید.

  1. پاسخگویی به سؤال‌های مالیاتی شما
  2. طرح مسئله و به چالش کشیدن شما
  3. حل مسائل حسابداری مالیاتی
  4. تحلیل قوانین و به اشتراک گذاشتن تجربیات مالیاتی

به‌ طور کلی نقش مربی همراهی شماست. در ابتدای تدوین قانون به واسطه‌ی حجم کم اطلاعات، حضور یک مربی مالیاتی نیز کمتر احساس می‌شد؛ اما در طول زمان با توجه به گستردگی قوانین مالیاتی اهمیت این موضوع پررنگ‌تر از قبل شد. تمام مواردی که تا به اینجا گفته شد همچون نقشه راه بود تا شما بتوانید بهترین مسیر را انتخاب کنید و براساس ترفند‌های تبلیغاتی اشتباه زمان، هزینه و انگیزه خود را از دست ندهید. در ادامه به اصل و اساس آموزش خواهیم پرداخت.

این دوره برای اشخاصی مناسب است که قصد مطالعه پیوسته قانون را دارند. افرادی که امروز قصد دارند در دوره مالیاتی شرکت کنند و از فردا نسبت به تغییرات قانون بی‌تفاوت باشند، به این امید که در دوره مالیاتی شرکت کرده‌ایم، به‌هیچ‌وجه مناسبت نیست.

 همین جا یک نکته مالیاتی را در نظر داشته باشید. قوانین مالیاتی به دو دسته مقدم و مؤخر دسته‌بندی می‌شوند؛ قوانین مؤخر، همچون قانون بودجه، هرساله با توجه به وضعیت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در دست تغییر است و به‌عنوان یک قانون مؤخر طی یک دوره مالی یک‌ساله بر تمام قوانین ارجحیت دارد.

امروزه به واسطه‌ی پیوستگی، درهم‌تنیدگی و اهمیت قوانین مالیاتی با بازار با خواسته‌های کارفرمایان لاجرم دانشجویان در زمان تحصیل و بعد از پایان تحصیلات باید از قوانین مالیاتی آشنایی داشته باشند تا نیازهای قانونی کارفرما را به تناسب سابقه کاری خود برآورده کنند. ازاین‌رو این دوره آموزش قوانین مالیات برای دانشجویان نیز مناسب است.

ابتدا به این این ماده مهم توجه کنید: طبق ماده 155 قانون مجازات اسلامی، جهل به حکم، مانع از مجازات مرتکب نیست، مگر اینکه تحصیل علم عادتاً برای وی ممکن نباشد یا جهل به حکم شرعاً عذر محسوب شود. در تبصره این ماده قانونی نیز آمده است: جهل به نوع یا میزان مجازات مانع از مجازات نیست. در پاسخ به این سؤال باید گفت، خیر، برای فراگیری قوانین مالیاتی شما الزاماً نیازی به داشتن تحصیلات آکادمی ندارید. اما بر اساس ماده 155 تمام فعالان کسب و کار ملزم به آگاهی از قانون هستند.

با توجه به گستردگی قوانین مالیاتی شما به‌عنوان یک مدیر کسب و کار کوچک فقط قوانین مربوط به مالیات مشاغل، نحوه اصلاح و تشکیل پرونده مالیاتی را دارید. درخصوص فعالان اقتصادی گروه اول به واسطه‌ی رسیدگی مالیاتی همچون گروه اول نیاز دارند تا به قوانین مالیاتی اشراف بیشتری داشته باشند.

خیر، این دوره بدون هیچ‌گونه پیش‌نیازی می‌تواند باعث ارتقای سطح دانش شما بشود.

بله همان‌طور که در بالا اشاره شد، شما می‌توانید با شرکت در یک دوره مالیاتی، کارهای مالیاتی خودتان را انجام بدهید؛ به شرطی که دوره مربوطه موظف به پشتیبانی داده‌ها یا به‌روزرسانی شما باشد. این پشتیبانی باید به این شکل باشد که همچون طی دوره‌ای که گذرانده‌اید، بعد از دوره نیز آخرین بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و قوانین به اطلاع شما برسد.

مهندس علی مولایی، عضو رسمی جامعه مشاوران مالیاتی کشور، مدیرعامل مؤسسه مالیاتی و مؤسس برند دادیس مدرس دوره آموزش قوانین مالیاتی است که بعد از کسب تجربه در صنایع مختلف و برگذاری دوره‌های مختلف مالیاتی برای نهاد‌هایی همچون، جهاد دانشگاهی دانشگاه تربیت مدرس، بانک ملت، سازمان نظام پزشکی، خانه عمران ایران و…، امروز افتخار آموزش و پشتیبانی شما را خواهد داشت.